The employee Journey

Vanaf het eerste moment van kennismaken tot het moment van vertrek volgt een co~worker een journey door jouw organisatie. Een stevige employee journey daagt de medewerker uit, biedt een omgeving waar geleerd wordt en verbindt de drijfveren van de co~worker aan de ambitie van je organisatie.

# Happy to meet

Het eerste contact met potentiële kandidaten. Je kunt maar één keer een eerste indruk maken! Dat geldt voor de kandidaat maar niet minder voor jouw organisatie.. Laat zien waar de organisatie voor staat, wat de ambities van de organisatie zijn, wie je zoekt om de organisatie mee te versterken, welke kansen je de kandidaat wilt bieden om zich verder te kunnen ontwikkelen. Een eerste kennismaking in, hopelijk, een prettige samenwerking!

# Onboarden

Een nieuwe co~worker een goede start geven is meer dan alleen een introductiedag. Het is een periode waarin je de medewerker alle facetten van de organisatie laat ervaren. Bijvoorbeeld meewerk-momenten in andere teams, meedenken bij nieuwe projecten maar natuurlijk ook het inwerken in de eigen rol en begrip over overlegmomenten, teamindelingen en besluitvormingsprocessen. De kwaliteit van deze periode is heel belangrijk. Als een nieuwe co~worker een goede onboarding heeft gehad, is de kans groot dat de professionele groei en betrokkenheid bij ontwikkeling in de organisatie van echte toegevoegde waarde gaat zijn.

# Train&Discover

Het verwerven van nieuwe kennis en vaardigheden inspireert. Naast het verkrijgen van deze nieuwe ervaringen en kennis, leer je over je eigen capaciteiten, je belemmeringen en je ambities voor de toekomst. Het bieden van deze mogelijkheden aan je co~workers creëert een sfeer van groei, nieuwsgierigheid en onbeperkte mogelijkheden. Een prettige sfeer met betrokkenheid, motivatie en onderlinge verbondenheid.

# Flow

Flow is een toestand waarin je helemaal opgaat in je werk en de tijd om je heen eigenlijk vergeet. Je ervaart een positieve vibe en kunt je volledig geven in je werk en in de uitdagingen die op je pad komen. Deze periode in je job ontstaat als je op je plek zit en je kennis en vaardigheden optimaal kunt inzetten. Je bent een echt onderdeel van het team, met elkaar boek je successen en weet je welke ambities je team en de organisatie waar te maken.

#Mentoring

Juist wanneer je geruime tijd in de organisatie werkzaam bent, kun je nieuwe co~workers helpen te onboarden. Hoe werkt de organisatie, welke lijnen lopen er en wat doen de verschillende afdelingen. Maar de senioriteit van de ervaren co~workers is van groot belang voor nieuwe collega’s. Deze mentor rol is een waardevolle rol waar nog te weinig expliciet op in gezet wordt. Het biedt zowel de mentor als de nieuwe co~worker om waarde toe te voegen en werkplezier te beleven. Onderwerpen waar de mentor mee aan de slag gaan zijn: Wat wordt er in een rol verwacht? Hoe ontwikkel jij jouw bijdrage in het team? Welke kennis & vaardigheden heb je nodig om de ambitie van het team mede vorm te geven.

# Next Step

Een periode waarin nieuwe ambities, loopbaanstappen en carrière keuzes naar voren komen. Het faciliteren van deze periode door coaching en ondersteuning biedt je co~workers het vertrouwen om de veilige werkomgeving los te laten en verder te kijken. Een positieve ervaring voor co~worker, team, organisatie en een nieuwe kans voor een potentiële kandidaat.